Elektrische Driewieler kopen Zonder rijbewijs of helmplicht (2024)

3 wielers is een verzamelnaam

Als je naar de bovenstaande producten kijkt zie je allerlei elektrische vervoermiddelen met 3 wielen. Soms 2 voorwielen, en soms 2 achterwielen, waardoor je op een totaal van 3 wielen komt.

Bij ons kun je een scooters kopen met 2 voorwielen, een scooters kopen met 2 achterwielen, kiezen voor een scootmobiel met 2 achterwielen (zonder rijbewijs of helm), kiezen voor brommobielen met 2 achterwielen (scooter met dak), steps met 3 wielen (2 voorwielen), brommobielen (zonder rijbewijs of helm uit de categorie scootmobiel), en nog veel meer bijzondere 3 wiel scooters!

Voordelen van elektrische 3 wielers

De elektrische 3 wieler kent enorm veel voordelen. Zo heeft het 3de wiel voordelen, maar het elektrisch rijden op zichzelf ook. Op de voordelen van het 3de wiel gaan we straks dieper op in, want eerst gaan we je de voordelen van elektrisch rijden uitleggen.

Voordelen van een elektromotor

Wanneer een scooter elektrisch is, is er geen brandstofmotor aanwezig maar een elektromotor. De verbrandingsmotor bestaat uit honderden onderdelen. Dat maakt hem slijtagegevoelig en onderhoudsgevoelig. Elektromotoren zijn bij al onze drie wiel modellen onderhoudsvrij. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van koolborstels die ooit vervangen hoeven te worden. Dit type motoren worden ook wel brushless of borstelloos genoemd.

De elektromotor is niet gevoelig voor storingen, en 100% schoon

De brandstofmotor op benzine is storingsgevoelig en stoot schadelijke uitlaatgassen uit, ondanks de nieuwe EURO5 norm. Een elektromotor is niet storingsgevoelig, en stoot geen uitlaatgassen uit. Sterker nog, er is geen uitlaat aanwezig! De elektromotor maakt geen herrie zoals een benzinemotor dat doet, en draait niet stationair wanneer je stilstaat. Kortom verbruikt hij geen energie wanneer je niets van hem vraagt.

De motor is altijd gebruiksklaar, en zeer krachtig

Een elektrische motor is altijd gebruiksklaar en beschikt over zeer veel kracht. De hoeveelheid kracht hangt af van het Wattage van de motor. De doorsnee elektrische motor is een stuk krachtiger dan de 50cc benzinemotor, zeker bij lage snelheid.

Het elektrische motorblok zit vaak in het achterwiel

De motor en aandrijving is een stuk efficiënter bij elektrische modellen, en bij de meeste modellen is er zelfs geen ketting of riem aanwezig welke de motor met het achterwiel verbindt, wat we ‘overbrenging’ noemen. Vele motoren zitten bij elektrische voertuigen namelijk in het achterwiel ingebouwd! Bij elektrische scooters heb je dus met heel wat minder onderdelen te maken. Slimmer en efficiënter dus.

Elektrisch rijden is een heel stuk goedkoper

Een gemiddelde scooter met een benzine motorblok verbruikt zo’n 1 op 33. Dat betekent dat je op 1 liter 33 kilometer rijdt, en grofweg 3 liter benzine nodig hebt om 100 kilometer te kunnen rijden. Wanneer de benzineprijs op 1,80 euro ligt (Euro98/E5), en je dat bedrag keer 3 doet (3 liter nodig voor 100 km), dan kost je dat 5,40 euro om 100 kilometer af te leggen.

Bij elektrische scooters met 3 wielen heb je te maken met een accu die je moet opladen. Bij de gemiddelde elektrische scooter met 3 wielen kost het opladen je 0,50 euro aan elektriciteitskosten om 100 kilometer te rijden. De kosten per kilometer bij zijn dus ruim 10 keer goedkoper!

Dus wat kost een driewieler elektrisch per 100 km?

  • €5,40 voor een benzine scooter met twee wielen
  • €0,50 voor een elektrische scooter met drie wielen

Onderhoudskosten zijn bij elektrische driewielers veel lager

Een ander voordeel van elektrische driewielers is dat de onderhoudskosten een stuk lager liggen ten opzichte van modellen met een benzinemotor. Het elektrische motorblok is niet complex, ten opzichte van een benzinemotor.

Een benzinemotor heeft olie nodig, kleppen die met enige regelmaat afgesteld moeten worden, een bougie die stuk kan, en een cilinder, zuiger, ontsteking, koppeling, vario, uitlaat, v-snaar, en startmotor die allemaal een beperkte levensduur hebben. De elektromotor vervangt al deze onderdelen in 1x en dat maakt het qua onderhoud en reparaties een stuk goedkoper! Jaarlijks spaar je daar snel een 150 euro mee uit.

Scooter 3 wielen veel stabieler

Heeft een scooter 3 wielen dan ervaar je een stabieler rijgedrag. Het is te vergelijken met een extra been aan de grond. Wanneer een scooter 3 wielen heeft dan kun je bovendien sneller door de bocht zonder een angstig gevoel te ervaren dat je wel eens onderuit zou kunnen gaan. Heeft je scooter 3 wielen dan ben je bovendien veel wendbaarder op een veilige manier!

Wat is het verschil tussen 2 voorwielen of 2 achterwielen?

Eigenlijk kunnen we de scooters met 3 wielen niet allemaal over 1 kam scheren. Er zit namelijk een groot verschil in het classificatie en rijgedrag tussen de scooters met 2 voorwielen, en de scooters met 2 achterwielen.

Scooters met 2 achterwielen

De modellen met 2 achterwielen zijn vaak brommobielen of scootmobielen. Het voordeel bij deze modellen is dat je niet omvalt terwijl je stilstaat. Verder rijden ze als een normale scooters. Brommobielen zij scooters met een dak en zijn geheel gesloten. Bovendien zijn ze uitzonderlijk luxe, althans die van ons.

Scootmobielen zijn bedoeld voor mensen met een beperking of handicap, maar iedereen kan er een kopen en erop of ermee rijden. Voor scootmobielen heb je geen rijbewijs nodig of een helm nodig! Veel van onze scootmobielen zijn ook aan te passen qua handicap, dus een gaspedaal of rem pedaal kan ook worden gemonteerd! Je kunt bij ons ook een brommobiel kopen waarvoor geen helm of rijbewijs nodig is.

Scooters met 2 voorwielen

De scooters met 2 voorwielen zijn daarentegen een heel ander verhaal. Vaak zijn dit elektrische brommers, elektrische scooters, of elektrische steps.

Scooters met 2 voorwielen hebben een compleet ander rijgedrag in de positieve zin. Het rijgedrag is veel dynamischer en sportiever. Je kunt sneller door een bocht, en hoeft je geen zorgen te maken dat je onderuit gaat in een bocht. Het biedt je een veel groter veiligheidsgevoel. Je hebt namelijk dubbel zoveel grip doordat je een extra voorwiel hebt.

Wie eenmaal op een driewieler elektrisch gereden heeft, is verkocht. Het rijdt namelijk veel leuker en veiliger dan een normale tweewieler. Dat verschil merk je direct.

Beide voorwielen zijn van een eigen rem voorzien waardoor de remweg korter is dan bij tweewielers. Ook zijn beide voorwielen voorzien van hun eigen schokbreker zodat het rijcomfort optimaal is, ook in de bocht. Qua wendbaarheid scoort hij wederom heel erg goed. Merken die veel van dit soort modellen op de markt hebben zijn Doohan en Move, welke dus meer driewieler volwassenen maken.

Elektrische Driewieler kopen Zonder rijbewijs of helmplicht (1)

Korte introductie tot de modellen

Hieronder vertellen we in het kort iets over de meest populaire modellen die wij in de collectie hebben zitten, maar wij hebben nog veel meer, dus surf zeker lekker rond op onze 3 wiel scooter webshop!

Doohan iLark (2 voorwielen)

De Doohan iLark is een luxe elektrische driewiel step met een verrassend veelzijdig karakter. De veelzijdigheid zit hem tevens in het feit dat hij opvouwbaar is! De accu zit in het voetplateau verwerkt waardoor het zwaartepunt naar beneden is gebracht wat de wegligging en het rijgedrag ten goede komt. Hij beschikt over 2 voorwielen, en een Bosch achterwielmotor van 300 Watt.

De elektrische driewieler scooter is licht van gewicht (slechts 29kg) is hij makkelijk mee te nemen in de auto, camper, of caravan. Zijn topsnelheid is 25 km per uur, en hij beschikt over een 48V Lithium accu. Opladen doe je in slechts 3 uur! Uitgeklapt is hij slechts 117cm lang. Op het stuur zit een fraai LCD beeldscherm waarop alle belangrijke informatie zoals de accustatus duidelijk afleesbaar is. Ondanks zijn lichte gewicht is het een estep van hoge kwaliteit, en dat merk je aan alles. Hij voelt lekker degelijk aan, ligt uitstekend op de weg, en je kunt hem zelfs gebruiken voor lange ritten.

Er is een zadel waarop je lekker kunt zitten. Mocht je geen zin hebben in het zadel, en liever blijven staan, dan kun je deze eenvoudig afnemen waardoor het een echte elektrische step is (met kenteken). De Doohan iLark is een van de goedkoopste elektrische scooters met 3 wielen! Ook dit driewieler volwassenen model kun je eenvoudig leasen voor een paar tientjes in de maand.

Regelgeving: snorscooter, momenteel nog geen helmplicht, rijbewijs vereist.

Actieradius: 35 km met 1 accu, 70 km met 2 accu’s.

Doohan iTank (2 voorwielen)

De Doohan iTank is zoals zijn naam al doet vermoeden een tank op wielen, maar dan geheel elektrisch. Zijn grote wielen zorgen voor een zeer aangenaam rijgedrag, en maken hem ook een echt volwaardige scooter met 3 wielen voor intensief gebruik. Net als de iLark hierboven, beschikt hij over een Bosch motor, maar dan met een vermogen van 1500W. Hij trekt razendsnel op, en beklimt moeiteloos een helling.

Een passagier meenemen op dit werkpaard is ook geen enkel probleem. Je kunt de Doohan iTank kopen als snorscooter en bromscooter, en dat betekent dat dat hij of 25 km per uur kan, of 45 km per uur. Een van de sterke punten van de iTank is het batterijpakket. Er zijn hoge kwaliteit accucellen gebruikt en er is een batterijmanagement systeem gebruikt om een lange levensduur te garanderen, en om alles uit de accu te halen wat er in zit.

Regelgeving: bromscooter of snorscooter (momenteel nog geen helmplicht), rijbewijs vereist.

Actieradius: 70 km met 1 accu (25km p/u), 140 km met 2 accu’s (25km p/u).

Doohan iTango (2 voorwielen)

De Doohan iTango lijkt vanaf de zijkant vrij veel op een normale scooter, maar wanneer je eromheen loopt dan zie je dat het alles is behalve een normale scooter. De elektrische driewieler scooter beschikt over grote wielen een daardoor is de iTango geschikt voor iedere situatie en een echte alleskunner. Met volle snelheid kun je door een bocht zonder je onveilig te voelen. Zijn dynamische rijkarakter bezorgt een zeer grote glimlach op je gezicht want dit is een echte funmachine.

Het leuke is dat je ook probleemloos iemand achterop kunt nemen. Het luxueuze zadel biedt meer dan voldoende ruimte. Hij is van alle luxe denkbare opties voorzien waaronder een Keyless Go, Roll Lock (zodat je rechtop blijft staan bij het stoplicht), USB, LED verlichting, alarm, en nog veel meer! Verder is er een 48V Lithium accupack aanwezig en een 1200W Bosch motor aanwezig die je ook moeiteloos op topsnelheid brengt.

Regelgeving: bromscooter of snorscooter (momenteel nog geen helmplicht), rijbewijs vereist.

Actieradius: 70 km met 1 accu (25km p/u), 140 km met 2 accu’s (25km p/u).

Move Vigorous 1500 InnerCity II scootmobiel (2 achterwielen)

De Move Virorous 1500 InnerCity II is een brommobiel in scootmobiel classificatie. Dit betekent dat het een gesloten voertuig is (bromauto) welke in de categorie invalidenvoertuigen valt. Het voordeel daarvan is dat je A geen rijbewijs nodig hebt, B geen helm hoeft te dragen, en C kunt genieten van alle regels die voor scootmobielen gelden. Je mag dus overal parkeren, op de stoep rijden (tot 6 km p/u), en de verzekering is ook een stukje goedkoper.

De 1500 InnerCity II rijdt maximaal 25 km per uur, en is uitgerust met een heleboel luxe opties. Denk hierbij aan een achteruitrijcamera, muziekinstallatie met USB, verwarming, ventilatie, een vooruit- en achteruit stand, ruitenwissers met sproeifunctie, LED knipperlichten, LED achterlichten, 2 deuren, 2 zitplaatsen, en sportvelgen.

Regelgeving: invalidenvoertuig, geen rijbewijs, geen helmplicht, minimaal 16 jaar.

Actieradius: 50 km met loodaccu, 90 km met Lithium accu, 130 km met Lood+Lithium accu.

Move Vigorous 1500 S-line II brommobiel (2 achterwielen)

De Move Vigorous 1500 S-line II is een brommobiel welke 45 kilometer per uur kan halen. Deze elektrische driewieler scooter is een paar centimeter breder dan de 1500 InnerCity II die hierboven beschreven is, en kan dan ook een stukje sneller. Doordat hij een paar cm breder is, en sneller kan, valt deze brommobiel met 3 wielen in de categorie brommers en dat betekent dat een bromfietsrijbewijs nodig is.

Omdat het voertuig gesloten is, hoef je geen helm te dragen. In dit prachtige en fraai afgewerkte voertuig zit je altijd warm, droog, en uit de wind, en kun je ook nog een vriend of vriendin meenemen, want er is een achterbank!

Net als het model hierboven is ook dit model uitgerust met dezelfde luxe opties waaronder een camerasysteem om eenvoudig in te parkeren, een autoradio met USB en SD-kaart lezer, een ventilatiesysteem die je op warm of koud kunt zetten, een ruitenwisser met sproei installatie, LED verlichting, sportvelgen, en nog veel meer leuks!

Regelgeving: brommobiel (brommer), rijbewijs, geen helmplicht

Actieradius: 50 km met loodaccu, 90 km met Lithium accu, 130 km met Lood+Lithium accu.

Move V28 - 3 wiel scooter (2 voorwielen)

De Move V28 is een scooter met 3 wielen welke een beetje lijkt op de Doohan iTango, en toch is hij weer heel anders. Het design doet ons denken aan een NASA voertuig. De trike ziet er ingenieus uit en beschikt over een zeer pittige 2000W elektromotor. Het elektrische systeem werkt op een spanning van 72 volt (Lithium) en dat maakt hem razendsnel. Het leuke aan dit model is dat hij ook achteruit kan rijden, en dat maakt hem nog dynamischer.

Net als andere scootersteps heeft hij dankzij zijn 2 voorwielen een bijzonder prettig rijkarakter met een groot veiligheidsgevoel. Je kunt de Move V28 kopen in een snorscooter en bromscooter uitvoering, en voor ruw terrein deinst hij absoluut niet terug. Met 3 schijfremmen aan boord beschik je bovendien over een hoop remkracht. Naast een geweldig rijgedrag zit hij ook fantastisch! Ook dit model is zeer geschikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

Regelgeving: bromscooter of snorscooter (momenteel nog geen helmplicht), rijbewijs verplicht.

Actieradius: 90 km bij 25km p/u

Move Vigorous T412 (2 achterwielen)

De Move Vigorous T412 heeft 2 achterwielen en 1 voorwiel, en valt in de categorie scootmobielen. Deze elektrische driewieler scooter beschikt over een fraai sportief retro uiterlijk en heeft een zeer stabiel rijgedrag. Hij haalt, ondanks zijn 500W motor, redelijk vlotjes zijn topsnelheid van 25 kilometer per uur. Een helmplicht is er niet en komt er niet, en een rijbewijs is bovendien ook niet nodig. En qua looks lijkt hij meer op een scooter met 3 wielen dan op een scootmobiel, en dat komt doordat hij een normaal scooterzadel heeft.

De topkoffer achterop wordt standaard meegeleverd, en is in de kleur van de scooter zelf. Ook voor dit model zijn er een heleboel opties mee te bestellen waardoor je hem zelf kunt customizen.

Regelgeving: invalidenvoertuig, geen rijbewijs, geen helmplicht, minimaal 16 jaar.

Actieradius: 40-50 km

Move Vigorous T415 (2 achterwielen)

De Move Vigorous T415 is het sportieve broertje van de T412. Dit is echt een sportscooter met 3 wielen. Een sportievere ‘scootmobiel’ dan dit model ga je beslist niet vinden! Dit getunede model is tot in de kleinste details fraai afgewerkt met sportieve elementen. Zelf de velgen zijn voorzien van een sportieve rode velgrand. We zouden bijna denken dat Peugeot hem ontworpen heeft qua lijnenspel, maar toch is hij van het merk Move.

De achterschokbrekers zijn van deze elektrische driewieler scooter instelbaar qua veerkracht dus daardoor kun je zelf nog bepalen of je hem stevig en sportief wilt laten veren, of lekker zacht en comfortabel. Ook de T415 wordt standaard met topkoffer geleverd waarin je regenkleding in kunt opbergen of wat boodschappen. En iemand achterop meenemen is geen enkel probleem. Het scooterzadel is groot genoeg en er zijn uitklapbare voetsteunen. De topkoffer dient tegelijkertijd als rugsteun voor de passagier! En wat de motor betreft beschik je over een 500W motor in het achterwiel.

Regelgeving: invalidenvoertuig, geen rijbewijs, geen helmplicht, minimaal 16 jaar.

Actieradius: 40-50 km

Nipponia 2Fast scootmobiel (2 achterwielen)

De Nipponia 2Fast is een scootmobiel met een luxe fraaie stoel. De stoel heeft standaard meerdere verstelmogelijkheden waardoor je heerlijk comfortabel kunt zitten, zowel met een kort als lang postuur. De stoel kan naar voor en naar achter, de rugleuning kan worden versteld, en de armleuningen kunnen aan beide kanten omhoog en omlaag. De stoel zelf kun je ook upgraden.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een nog luxere stoel (comfort stoel) waarbij je een hoofdsteun krijgt, en waarbij de stoel op nog meer punten te verstellen is. Een comfortstoel kan ook draaibaar gemaakt worden (extra optie) zodat je vanaf de zijkant kunt opstappen en afstappen. Ideaal wanneer je minder mobiel bent.

Een sterk punt van de elektrische driewieler scooter van Nipponia is dat je qua keuze veel opties hebt en een heel groot rijbereik kunt ervaren. De aandrijflijn is bijzonder sterk, en hij is uitgerust met allerlei luxe opties waaronder een USB aansluiting en LED verlichting. Kies je voor de dubbele Lithium accu uitvoering, dan heb je slechts een totale oplaadtijd van 4 uur!

Regelgeving: invalidenvoertuig, geen rijbewijs, geen helmplicht, minimaal 16 jaar.

Actieradius: 40 km met Gel accu, 50 km met Lithium accu, 100 km met 2 Lithium accu’s.

Nipponia Pride scootmobiel (2 achterwielen)

De Nipponia Pride is wederom een scootmobiel maar meer met het uiterlijk van een sportscooter (met drie wielen). Hij lijkt als 2 druppels water op de Move Vigorous T415. Het verschil tussen de 2 is de kleurstelling, de motor, en het accupakket. De motor is om te beginnen 650W sterk.

In tegenstelling tot de T415 heb je bij de Pride de keuze uit 4 verschillende accu’s! Hiermee kun je het rijbereik tot 150 kilometer vergroten en dat is waanzinnig! Zelfs de oplader kun je upgraden zodat je de oplaadtijd kunt versnellen. In 4 uur kun je de accu voltanken. Hij lijkt veel op een normale scooter, maar je profiteert van alle extra privileges die er zijn, en hij kan 25 km per uur!

Regelgeving: invalidenvoertuig, rijbewijs niet nodig, helm dragen niet nodig, min 16 jaar.

Actieradius: 40 km met Gel accu of 50 km / 100 km / 150 km met Lithium

Nipponia Trimo (2 achterwielen)

De Nipponia Trimo lijkt aan de voorkant wel een motor! Hij heeft een zeer sportief en robuust karakter, zowel qua uiterlijk als rijgedrag. Hij valt doordat hij 2 achterwielen heeft in de categorie gehandicaptenvoertuigen met alle voordelen van dien. Denk aan rijden zonder rijbewijs, en dat je geen helm hoeft te dragen (nu niet, nooit niet). Er is een 1000 Watt sterke motor aanwezig, en dat merk je! Hij is zeer krachtig en beschikt over een hoop power.

Er zijn 3 schijfremmen aanwezig wat zorgt voor een heleboel remkracht. Het mooie aan de Trimo is dat hij slechts 86 centimeter breed is, en daardoor past hij ook door een deuropening van 90 cm. Je kunt tevens de Nipponia Trimo 3 wieler kopen met 4 verschillende accu’s. Het rijbereik loopt met de grootste accu combinatie op tot 150 kilometer! Plek voor een passagier is er ook, want het scooterzadel is groot genoeg voor 2. Bovendien is hij uitgerust met fraaie sportvelgen en hoge profielbanden die grip bieden op iedere ondergrond. Dit is dus een echte alleskunner!

Regelgeving: invalidenvoertuig, rijbewijs niet nodig, helm dragen niet nodig, min 16 jaar.

Actieradius: 40 km met Gel accu of 50 km / 100 km / 150 km met Lithium

Elektrische Driewieler kopen Zonder rijbewijs of helmplicht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 5321

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.